bob hund

bob hund

bob hund bildades i Stockholm, hösten 1991. Ungefär ett halvår senare blev de kompletta med den sättning som de har i dag. Efter många repetitioner – som allt för ofta ebbade ut i långa kafferep – beslutade bob hund sig för satsa ”lite mer”. De tog varenda möjlighet att få spela ute.
Snart spred sig ett rykte om bob hund. De var fantastiska antihjältar. De sa att ”de spelar musik för att vardagen inte räcker till”. De var inte som andra band. De lät inte heller som några andra. I detta läge letade svenska skivbolag efter band som spelade indiepop efter engelsk mall. I deras värld fanns det inte plats för ett gäng musiker som gjorde något eget av Velvet Underground, Kraftwerk och Jonathan Richman, som dessutom sjöng på svårbegriplig skånska och hade andra mål än att vara med på bild i tidningarnas fredagsbilagor.

1993 spelade man inför ett fullsatt Stora Dans på Hultsfredsfestivalen. Skivbolagen kunde varken ignorera bob hunds publik eller vad de själva såg och hörde. Några veckor senare skrev bob hund på för Silence Records. Nu har bob hund släppt fyra fullängdare, ett minialbum och ett antal singlar och de blir bara mer och mer populära för varje skiva och varje turne.

bob hund har, bland annat, vunnit Grammis för bästa liveband (1994) samt för bästa texter (1996). Bandet har sedan starten haft ett nära samarbete med barndomskamraten Martin Kann. Det är han som har gjort bandets populära logotyp (en rökande hund), samt gör alla omslag och allt reklammaterial runt bob hund. 1999 fick han reklambranschens utmärkelse Guldägget för förpackningen av bob hunds album ”Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!!”.

bob hund har gjort över 300 spelningar över hela Skandinavien (inkluderat de största scenerna på de stora festivalerna; Roskilde (dk), Hultsfred (s), Ruisrock (sf) och Quart (n). De har lyckats bygga upp en hängiven publik – inte bara i de nordiska länderna, utan även i USA, Tyskland, Brasilien, Holland, Ungern, Kanada…

Vid sidan av bob hund finns även Bergman Rock, bob hunds engelskspråkiga projekt. Mer om detta så snart Bergman Rock släpper något.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)
bob hund, 1.0 out of 10 based on 1 rating

32 thoughts on “bob hund

 1. Bra David Nilsson! Tack för initiativet.
  Om du är seriös med att det kommer att hända en massa grejjer på bobhund.nu, så blir jag jävligt glad!
  Då är det kalas hos mig. nu.
  Bra, bra, bra.
  :D

 2. TjenaTjena.
  Har ni planerat någon spelning i Skåne-området inom någon snar framtid?
  Hade varit underbart!

  MVH Oskar

 3. F#n, en konsert står ut, inte för att den är den bästa jag sett med Bob Hund eller något av ”sidoprojekten”, men, p g a att villkoren för att kunna framföra den var närmast omöjliga, ett hårt och blåsigt rumsterande regn kombinerat med en helt oskyddad scen belägen vid en strand och riktad mot havet (sic!) dränkte både stärkare och människor och uppehöll arrangemanget, en del gick visst sönder, def. stärkarna men säkert några människor också, inte herrarna vi talar om dock, nej, när andra ställde in eller skyllde på vädret för att de inte klarade leverera, så, vändes hum-drum-mulet till något helt fantastiskt. Jag kommer aldrig glömma den konserten, den var omöjlig, allt runtomkring så amatör och dilettantaktigt. Men allt runtomkring glödande snart. Så snart Jonasson/Öberg gick upp på scen.

  Venfestivalen – Sci-Fi SKANE – någon slags maskros.

 4. Vad jag önskar att ni började åka med Kontrabuss igen. Det var så jävla kul att åka med er! Saknar er jätte mycke, hoppas vi ses :) // Jonna (Kontrabuss Lasses dotter)

 5. HEJ HUND!

  TAK FOR EN FANTASTISK ROSKILDE KONCERT! SOM AT VÆRE TIL KONCERT MED KRAFTWERK, IGGY POP OG WASA EXPRESS, IGEN!

  TUSINDE TAK!

  MICHAEL WINBERG, AALBORG, DANMARK (46 ÅR)

 6. var ar bob hund? vad hander killar? sitter ahr ooch forsoker sprida ert gospel i Oz, men det ar svart nar det inte hander natt! uppdatering tack!
  ps. malmofestivalen 1998 och Hultfred 2000 basta spelningarna nagonsin. ds xxx

 7. Takk for en lysende gig på Arvika her om dagen, alt for lenge siden sist, og fader heller, jeg felte mer enn en tåre! Beste av det meste på mange år! Men jeg har vært veldig snill i år, så det var vel good charma, for all of us… again!

 8. takk for en fantastisk konsert på Slottsfjellfestivalen, bob hund! Dere tar nordmenn slik vi liker å bli tatt.

 9. I like the ”logo” that you use. How much woud a painting with three different bob. hund’s cost???

 10. jeg digger dere !!
  jeg lurer på om jeg kan kjøpe et maleri av logoen deres ”hunden”…han er råååå.
  jeg har selv en stooooor hund som ligner på den
  :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>